Search
en-USbs-Latn-BA
image

BMT 

Balkan Monumental Trail namjerava da vrati u život umjetnost, dizajn i arhitekturu spomenika Drugog svjetskog rata, izgrađenih između 1950. i 1990. na Zapadnom Balkanu, i da ponudi novi turistički proizvod internacionalnim posjetiocima, kao i posjetiocima iz regije koji traže unikatno kulturno iskustvo. 

Pored pokretanja Balkan Monumental Traoč (BMT) na IFT-u, od 20. do 23. februara, RCC također pokreće "The Western Balkans - Powered by RCC.int" koji okuplja oko deset operatera iz regije - omogućavajući im da promoviraju i prodaju najbolje dijelove svojih kulturnih i avanturističkih turističkih tura, koje pokrivaju različite dijelove Balkana, od Bosne i Hercegovine, preko Crne Gore i Srbije, do Sjeverne Makedonije, Kosova* i Albanije. 

Promocija Zapadnog Balkana je omogućena od strane Projekta za razvoj i promociju turizma, kojeg finansira EU i pokreće RCC, i koji djeluje na razvijanju i promoviranju novih, združenih, kulturnih i avanturističkih turističkih ruta i proizvoda, te na povećavanju prihoda i zaposlenosti generiranih pomoću turizma.

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2021 by SoftAGE DOO
Back To Top