Search
en-USbs-Latn-BA
image

Project Partnersimage

ALD Nikšić, osnovana je 2001. godine sa ključnim prioritetima u razvoju kapaciteta lokalnih vlasti, ljudskim pravima i izgradnji mira, omladinskom učešću, lokalnom ekonomskom razvoju i integracijskim procesima u Evropsku uniju.

image
Vodeći partner 
ALD NIKŠIĆ

ALD Kosovo službeno je otvorena 21. oktobra 2011 u Peja/Peć, Kosovo, sa ključnim prioritetima u promociji Agencije za lokalnu demokratiju Kosovo, promociji lokalne demokratije i evropskih integracija, promociji kulture, mladih i jednakih prilika, promociji dijaloga između zajednica, promociji lokalnog ekonomskog razvitka, logističkoj podršci za partnere ovog ALD-a.

image
ALD KOSOVO

ALD Zavidovići osnovana je u aprilu 1997. godine u Zavidovićima, nakon mnogo godina saradnje između italijanskih nevladinih organizacija i lokalnih vlasti. Nalazi se u Zeničko-dobojskom kantonu, u Federaciji Bosne i Hercegovine, u Bosni i Hercegovini. Zavidovići i okolne sredine bile su teško pogođene ratom.

image
ALD  ZAVIDOVIĆI

Asocijacija agencija lokalne demokratije (ALDA) Skopje je podružnica evropske nevladine organizacije posvećenoj promociji dobrog upravljanja i građanskog učešća na lokalnoj razini. Srž rada ALDA Skopje je koordinacija dva velika projekta za umrežavanje i regionalnu/međunarodnu saradnju: Decentralizirana saradnja između francuske regije Donja Normandija i Makedonije; desetogodišnja, dobro razvijena saradnja po pitanjima dobrog upravljanja i lokalnog razvitka; i "Balkanska regionalna platforma za omladinsko učešće i dijalog", platforma o omladinskom učešću koje uključuje 5 balkanskih zemalja i podstiče regionalnu saradnju.

image
ALDA SKOPJE

ALD Mostar, osnovana 2004. godine sa ključnim prioritetima u stvaranju aktivnog građanstva kroz uključivanje građana u procese donošenja odluka, izgradnju kapaciteta lokalnih vlasti za bolje lokalno upravljanje, podržavanje omladinskog aktivizma i položaja žena, osnažavanju partnerskih mreža (domaćih i međunarodnih) za razvijanje snažnih nacionalnih i regionalnih programa saradnje.

image
ALD MOSTAR

ALD Subotica otvorena je 1993. godine. Bila je prva osnovana ALD. Rad sa lokalnim vlastima i treninzi za druge grupe civilnog društva su među glavnim aktivnostime ove agencije. 

image

ALD SUBOTICA

ALD centralna i južna Srbija osnovana je 2001. godine u gradu Nišu, u Srbiji. U 2003. godini službeno je registrirana pod imenom "Centar lokalne demokratije LDA" pod srbijanskim zakonom, a kasnije je premjestila svoje sjedište u Knjaževac. Ova ALD pokriva širok region djelujući u Nišu, Knjaževcu, Kraljevu i Kragujevcu. ALD CJS doprinosi razvoju lokalne demokratije u zajednicama istočne, južne i centralne Srbije kroz programe izgradnje kapaciteta zasnovanim na principima aktivnog građanstva i osnivanju konkretnih mehanzama za učešće građana u razvijanju svojih zajednica. 

image
ALD CENTRALNA I JUŽNA SRBIJA

ALD Prijedor, osnovana 2000. godine, bazirana je u Republici Srpskoj, entitetu Bosne i Hercegovine. Regija je bila centar snažnog nacionalizma tokom rata 1992./1996. U današnjici, Prijedor je među gradovima u Bosni i Hercegovini sa velikim brojem povratnika i izbjeglica različitih etničkih skupina.

image
ALD PRIJEDOR

Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2024 by SoftAGE DOO
Back To Top