Search
en-USbs-Latn-BA
image

Proučavanje kulturne baštine

Categories: Recreational Routes

Nacionalni Park Kozara, Prijedor

Nacionalni Park Kozara, Prijedor

U svako godišnje doba Nacionalni park Kozara nudi nešto posebno: s proljećem ozelene i ožive gusti šumski kompleksi; ljeti svježi vazduh i hladovina visokih četinara pružaju osvježenje od vrućina; jesen očarava svojim bojama, a zimi snježni pokrivač omogućava uživanje u čarima zimskih sportova. Ovo je mjesto gdje možete dišući punim plućima, uživati u prelijepim ambijentima, baveći se raznim aktivnostima..
Planinarenje, biciklizam, šetnje u predivnom ambijentu kozaračkih šuma, te vrhunska usluga i ponuda objekata za smještaj, učiniće boravak na Kozari potpunim. 

Za profesionalne sportiste, ali i rekreativce, na raspolaganju je Sportsko-rekreativni centar „Benkovac“ sa fudbalskim,rukometnim, košarkaškim i odbojkaškim terenima a za sve one željne avanture i adrenalina na lokalitetu Zečiji kamen uređena je stijena za penjanje. Uz penjalište se nalaze klupe gdje možete odmoriti i uživati u predivnom ambijentu Nacionalnog parka Kozara.  Za ljubitelje adrenalina ovo je pravo mjesto gdje će tijelo izmoriti do krajnjih granica, a dušu okrijepiti ljepotom prirode i čistim planinskim vazduhom. Za amatere i  za profesionalne sportiste na lokalitetu Gavrin Kalem uređena je velika trim staza sa 15 stanica.
Tokom zime ljubiteljima skijanja na raspolaganju su tri ski-staze. Pored skijanja, ljubitelji zimskih sportova mogu uživati i u sankanju, snoubordingu i drugim snježnim aktivnostima.

Obilježene pješačke staze čine izvrsnu priliku za upoznavanje Nacionalnog parka Kozara i uživanja u njegovim slikovitim pejzažima i netaknutoj prirodi.. Vodopad na Zečijem kamenu,  tjesnac na Gumlinama te Gola planina i Kozarački kamen sa kojih se pruža izuzetan pogled na okolinu, predjeli su koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Ima nekoliko atraktivnih pješačkih staza u Nacionalnom parku Kozara, koje su uređene i obilježene signalizacijom. Duž staza postavljene su info table, klupe i nadstrešnice za odmor, uređena izvorišta i vidikovci.   
Avantura park „Kozara“ je poligon na kome se mogu rekreirati i zabaviti posjetioci stariji od 12 godina. Prelazak preko visećih mostića, ljestvi i sajli, vožnja po sajli uz pomoć koturače tzv.zip line, samo su dio izazova koje Avantura park „Kozara“ nudi onima željnim uzbuđenja, zabave i adrenalina u prirodi.

Print
Terms Of UsePrivacy StatementCopyright 2023 by SoftAGE DOO
Back To Top
gogoanime